Hengitystiet tai vatsastapuhuminen on lavatyön teko, jossa henkilö (vatsastapuhuja) muuttaa ääniään niin, että se näyttää siltä, ​​että ääni on tulossa muualta, yleensä vatsastapuhujan nukesta, joka tunnetaan nimellä “nukke”. Vatsakyvyttömyys on kyky tehdä niin kutsutaan yleensä englanniksi kyky “heittää” äänensä. Alun perin vatsastapuhuminen oli uskonnollinen käytäntö. Nimi tulee latinalaisesta, jotta se puhuisi vatsasta. Kreikkalaiset kutsuvat tätä gastromanssiksi. Vatsastapuhuja olisi tulkinnut äänet, koska heidän uskottiin kykenevän puhumaan kuolleille sekä ennakoimaan tulevaisuuden. Eräs varhaisimmasta profeettojen ryhmästä, joka käytti tätä tekniikkaa, oli Pythia, pappi Apollon temppelissä Delphissä, joka toimi kanavana Delphic-Oracleille.

Vatsastapuhumisen kehitys

Siirtyminen vatsastapuhumisesta henkisten voimien ilmentymisenä kohti vatsastapuhumista, koska viihde tapahtui kahdeksastoistaluvulla matkalla viihdemessuilla ja markkinapaikoilla. Varhainen kuva vatsastapuhumisesta on vuodelta 1754 Englannissa, jossa Sir John Parnell kuvataan William Hogarten maalauksessa The Election Entertainment puhumalla kädessään. Vuonna 1757 itävaltalainen baroni de Mengen esiintyi pienen nuken kanssa.1800-luvun loppupuolella vatsastapuhuminen-esitykset olivat vakiintunut viihdemuoto Englannissa, vaikka useimmat esiintyjät heittivät äänensä, jotta se näyttäisi siltä, ​​että se lähti kaukaa, eikä nykyaikainen nukketiede. Tunnettu ajanjakson vatsastapuhujat, Joseph Askins, joka esiintyi Sadlerin Wells-teatterissa Lontoossa 1790-luvulla, ilmoitti teoistaan ​​”utelijaisina vuoropuheluina itsensä ja näkymättömän tuttunsa, Little Tommyn välillä”.

Nukkejen rakenne ja rakentaminen

Nukkejen rakenne ja rakentaminen

Nykyaikaiset vatsastapuhujat käyttävät erilaisissa nukeissaan erilaisia ​​esityksiä, jotka vaihtelevat pehmeästä kankaasta tai vaahtotukista, esimerkiksi Verna Finlyn työ on uraauurtava esimerkki, joustavat lateksinuket, kuten Steve Axtellin luomukset ja perinteinen ja tuttu kova pää polvi kuva, kuten Tim Selbergin koneistetut veistokset. Vatsastapuhujan käyttämät klassiset nuket, joiden tekninen nimi on vatsastapuhumisenluku, vaihtelevat kooltaan 12 cm:n korkeudesta ihmisen kokoon ja suurempiin, ja korkeus on yleensä välillä 86 ja 106 senttimetriä. Perinteisesti tämäntyyppinen nukke on valmistettu paperimehusta tai puusta. Nykyaikana käytetään usein muita materiaaleja, kuten lasikuituvahvisteiset hartsit, uretaanit, täytetyt jäykät lateksit ja neopreeni. Tunnettuja nimiä nukenvalmistuksen historiassa ovat Jeff Dunham, Frank Marshall, Bergenin Charlie McCarthylta, Nelsonin Danny O’Day, ja Winchellin Jerry Mahoney, Theo Mack ja Son, Revello Petee, Kenneth Spencer, Cecil Gough, ja Glen & George McElroy.Voit itsekin rakentaa oman nuken. Leikkaa pää ja leuka pois profiilikuvioista. Pinoa, kiinnitä ja liimaa muodot yhteen. Puun ja leuan muoto on karkea puun raspilla ja hiekkapaperilla. Varmista muotoilun aikana, että pää ja leuka sopivat yhteen ja toimivat sujuvasti. Poraa pieni reikä leuan ja pään läpi. Saranat yhdessä vaipan ripustimen kanssa. Asenna pienet silmänkannat pään ja leuan kaavion mukaisesti. Kiinnitä pieni jousi silmäluukkuun. Kiinnitä kalastussiima leukaan ja silmään. Laita pää ja leuka yhteen ja sarana paikoilleen ripustinkaapelilla. Liimaa kaksi puuliitintä akselin kummankin pään sulkemiseksi. Hio pistokkeiden päät tasaisesti.Leikkaa puupallo puoliksi ja poraa sitten 1,90 senttimetrin reikä sen keskelle. Työnnä puolipallon pyöreä pää tangon alle. Poraa pilotti reikä ja liimaa ja kierrä puoli pallo ohjaustankoon.  Kiinnitä L-kiinnike ja muovinen aluslevy ohjaustankoon. Poraa reikä pään pohjalle. Liimaa ohjaustanko reikään. Ruuvaa paikalleen. Poraa 0,30 senttimetrin “reiät sauvan läpi merkkijonoksi liipaisimen ohjaukseen. Hio reiät sileiksi.

nuken rakentaminen

Laatikko on auki takana, jotta voit päästä ohjaustankoon puvun aukon läpi. Ruuvaa ja liimaa laatikko yhdessä. Poraa 3,80 senttimetrin ”reikä laatikon yläosan keskelle. Käytä raspia aukon kulmaan niin, että pallo kiinnittyy ja kääntyy helposti. Kiinnitä viimeinen silmäkotelo laatikon pohjalle. Työnnä ohjaustanko reiän läpi ja kiinnitä jousi silmäkokoon.

Related Post