logo

Aikuisille sopivat lelut vähentävät stressiä

logo
Aikuisille sopivat lelut vähentävät stressiä

Kun mietit kaikkea modernin elämän eteesi tuomaa jokapäiväistä stressiä, ymmärrät kyllä miksi monet ihmiset ympäri maailmaa pyrkivät löytämään keinoja joko stressin lievittämiseksi tai saadakseen hieman harhautusta stressistä selvitäkseen päivän läpi. Aikuisille tarkoitetut stressiä lievittävät lelut ovat yksinkertaisia mutta melko tehokkaita vempeleitä, jotka tarjoavat rentoutusta ahdistuksen keskellä.

Stressiä vähentävät lelut ovat muodostuneet melko suosituiksi viime vuosina, kun valmistajat myyvät varastonsa tyhjiksi stressaantuneille johtajille ja työntekijöille, jotka etsivät parasta mahdollista keinoa päästää ulos hieman höyryjä ja rentoutua. Onneksi markkinoilla on tänä päivänä lukuisia erilaisia stressiä lievittävien lelujen tyyppejä ja malleja, mikä tekee sinulle itsellesi parhaan vaihtoehdon löytämisestä helppoa.

Stressiä voi lieventää leluilla ja pelaamisella

Aikuisille tarkoitettavia stressiä lieventäviä leluja on tarjolla laajassa valikoimassa malleja ja tyylejä. Niiden päätehtävänä on viedä huomiosi pois sinua stressaavista asioista ja rauhoittaa hermojasi. Stressin lievittämiseen suunnitellut lelut voidaan jakaa kahteen yleiseen päätyyppiin, pyöriteltäviin leluihin ja stressipalloihin.

Pyöriteltävät lelut ovat käyttökelpoisia työkaluja itsensä säätelyyn. Ne pitävät sormesi toimeliaina ja auttavat sinua rauhoittamaan hermojasi, lisäävät keskittymistä ja fokusta, vähentävät stressiä ja lisäävät yleisesti sormiesi kosketusherkkyyttä. On olemassa pyöriteltäviä leluja myös jaloille, mitkä eivät pelkästään paranna keskittymiskykyä ja fokusta, vaan lievittävät lisäksi stressiä ja pitävät mielesi virkeänä työskennellessäsi. Ne ovat myös mainio keino pitää kehosi rentoutuneen jännityksen tai ahdistuksen hetkinä.

Videopelit

Videopeleistä on kirjoitettu paljon, ja suuri osa siitä on negatiivista. Olemme kuulleet, että videopelit tekevät lapsistamme vähemmän sosiaalisia ja väkivaltaisempia. Aiheesta on tehty melko paljon tutkimustyötä, joista on seurannut hyviä uutisia pelien ystäville: pelaaminen voi itse asiassa tehdä hyvää stressitasoillemme.

Mikä tahansa peli, josta todella nautit, voi toimia stressin lievittäjänä. Käytännöllisesti katsoen lähes jokainen peli, jonka koet aidosti hauskaksi, voi olla hyödyllinen ja tarjota pakotien päivittäisestä stressistä, tauon arkisista rutiineista ja keinon rakentaa positiivisia tunteita. Voit pelata pelikonsolilla seikkailu- ja ammuskelupelejä, joista suosittuja ovat esimerkiksi Red Dead Redemption 2 ja Fortnite, voit pelata verkkoselaimella kortti-, biljardi- tai shakkipelejä vaikkapa Pelikoneessa tai PokerStarsilla tai vaikka pelkästään Windowsin omaa pasianssia. Jos nautit pelistä, stressitasosi voivat laskea merkittävästi.

Joissain tutkimuksissa on osoitettu, että stressaavien tilanteiden käyminen läpi peleissä johtaa siihen, että pelaajat kokevat vähemmän stressireaktioita oikeassa elämässä. Toisissa tutkimuksissa on havaittu, että kun pelaajat pelaavat väkivaltaisia pelejä, he käyttäytyvät todennäköisesti aggressiivisemmin laboratorio-olosuhteissa tehdyissä skenaarioissa. Esimerkiksi väkivaltaisia pelejä 20 minuutin ajan pelanneet henkilöt saattoivat todennäköisemmin soittaa kovan äänen toiselle henkilölle, kun heille annettiin siihen mahdollisuus, mitä pidettiin aggressiivisuuden osoituksena.

Eräässä toisessa tutkimuksessa havaittiin, että väkivaltaisia pelejä pelanneet teini-ikäiset kokivat minimaalisia aggressiivisuuden tuntemuksen nousuja, vaikka tuntemusten kasvu oli vain juuri ja juuri havaittavissa. Tytöillä tämä kasvatti lievästi stressin tuntemuksia.

Stressipallot ovat suosituimpia

Stressipallo

Stressipallot ovat kaikkein yleisin markkinoilla saatavilla oleva aikuisten stressiä lievittävien lelujen ryhmä tänä päivänä. Ne ovat periaatteessa pieniä palloja, jotka on täytetty savella tai muotoutuvalla geelillä ja joita voit pitää mukavasti kämmenessäsi. Pallon puristelu säännöllisestä auttaa lievittämään stressiä ja laukaisemaan jännitystä, minkä lisäksi se auttaa myös muihin negatiivisiin tunteisiin ja tehostaa verenkiertoa.

Sinulle sopivan stressiä lievittävän lelun löytämisen ei pitäisi olla vaikeaa. Saatat kuitenkin kokea markkinoilla olevien tuotteiden valtavan tuote- ja mallimäärän ylitsepääsemättömän suureksi. Auttaaksemme sinua tekemään hyvään tietoon perustuvan ostopäätöksen olemme laatineet listan eräistä parhaista stressiä lieventävistä leluista perustuen eräisiin tärkeisiin tekijöihin, kuten hintaan, tyyppiin ja ominaisuuksiin.

Kun puristat palloa kädessäsi, kätesi ja kyynärvartesi lihakset jännittyvät, ja kun vapautat pallon, lihaksesi rentoutuvat. Tämän toistaminen useaan kertaa auttaa laukaisemaan jännitystä, varsinkin stressaavan kokouksen tai puhelun jälkeen. Stressipallo stimuloi kätesi hermoja, jotka ovat yhteydessä aivojen limbiseen alueeseen. Limbinen alue on yhteydessä tunteisiin, minkä vuoksi stressipallon puristaminen ja vapauttaminen tekee olosi rauhalliseksi ja rennoksi.

Stressipallon käsittely tuntuu hyvältä. Lopulta koko keskittymisesi kohdistuu stressipalloon ja lopetat keskittymisen stressisi aiheuttavaan asiaan kokonaan. Aivan kuten meditoivalla henkilöllä, kehosi ja mielesi tuntuvat rentoutuneilta hetken kuluttua. Stressipallon käsitteleminen stimuloi aivoja, mitkä vapauttavat endorfiineja, jotka ovat luonnollisia kivunlievittäjiä ja rauhoittajia. Endorfiinit auttavat myös olotilasi parantumiseen.

Marmori- ja magneettikuulat

Käsissä pyöriteltävät lelut ja kuulat ovat tehneet pikaisen pyrähdyksen stressiä lievittävien lelujen maailman huipulle. Tällaisiin leluihin sisältyvät verkkosukassa olevat marmorikuulat. Kuulien sanotaan lievittävän stressiä ja ahdistusta niin aikuisilla kuin lapsillakin.  Tuotteet on suunniteltu keskittymishäiriöistä, autismista ja korkeista stressitasoista kärsivien lasten käyttöön.

Verkkokuulien käyttöä suosittelevat niin opettajat, vanhemmat kuin terapeutitkin. Monkey Fidgetzin valmistamat tuotepakkaukset sisältävät kahdeksan lelua, joka ovat halkaisijaltaan yhdeksänsenttisiä ja sisältävät jokainen yhden marmorikuulan. Leluja voi käyttää koululuokassa, lennolla, autossa, toimistossa, lääkärin odotustilassa tai missä tahansa tilassa, jossa voi joutua odottelemaan toimettomana.

Nämä käsissä pyöriteltävät stressin lieventämiseen tarkoitetut lelut on valmistettu korkealaatuisesta BPA-vapaasta muovista ja huippuluokan marmorikuulista. Tuotteet ovat vankkoja ja kestäviä. Ne auttavat kehittämään tyyneyttä, kasvattamaan keskittymiskykyä ja fokusointia ja lievittämään stressiä. Niitä voi käyttää monissa eri paikoissa pitämään kätesi toimeliaina lievittäen samalla stressiä ja ahdistusta.

Teräskuulat

Eräs mielenkiintoinen tuote stressilelujen kategoriassa on Glantopin magneettikuuliin perustuva työpöytälelu. Tuote on stressiä vähentävät ja älykkyyttä kehittävä lelu, joka koostuu magneettisesta pohjalevystä ja 160 eri kokoisesta teräskuulasta. Magneettisuus sijaitsee täysin lelun pohjaosassa. Teräskuulien ja magneetin avulla voi luoda loputtoman määrän erilaisia muotoja ja hahmoja. Lelu on myös helposti otettavissa mukaan matkustettaessa.

Comments are closed.

logo
logo
© 2019 | Nooks.fi